top of page

Tachograafcoaching

Het rijtijdbesluit is een beruchte kopzorg in het wegtransport. Ondernemers zijn verplicht om hun chauffeurs in te lichten over de regels betreffende rij- en rusttijden. Ook moeten ze controleren of ze zich aan die regels houden. Bij veel bedrijven in de branche zit het naleven van het rijtijdbesluit gewoonweg niet goed in het systeem. Met Harrewijn tachograafcoaching nemen wij die taak uit handen. We worden het geweten van het bedrijf en gaan nog een stap verder door chauffeurs te begeleiden in het voorkomen van boetes. 

Coaching chauffeurs 

Chauffeurs krijgen van ons een gezamenlijke training (code 95) over het gebruik van de tachograaf, waarna we iedere twee maanden individueel contact met ze hebben over hun resultaten. Aan de hand van data uit de tacho kijken we wat er fout gaat en geven we tips om die fouten te voorkomen.

  

Planning en directie 

We helpen de planning om chauffeurs niet in de problemen te laten komen met hun rij- en rusttijden. De directie coachen we periodiek in de voortgangsbespreking. We laten zien wat er niet goed gaat en hoe dat beter kan. Zo wordt duidelijk wat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan zou treffen bij een bedrijfscontrole. Aan de hand daarvan geven we advies over wat er nodig is om boetes te voorkomen. 

 

Onze tachograafcoaching bieden we aan als uitbreiding op Harrewijn rijstijlcoaching. Klik hier voor meer informatie over dit product. 

Tachograafcoaching
bottom of page